Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2015 15:03 - Дипломи за работа в чужбина и на кораб
Автор: courses Категория: Други   
Прочетен: 964 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.10.2015 13:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Какво е необходимо след курс, за да отворите собствена фирма.

За да отворите собствена фирма, трябва да притежавате Свидетелство за професионална квалификация. То се равнява на Майсторски клас. С тази диплома може да бъдете Управител по професията и управлявате бизнеса си. Ако желаете да направите собствен бизнес в чужда държава е необходим превод на сертификата на съответния език или на английски. В Учебен център Европа ще получите и Еуропас сертификат, издаден от Европейските членки държави и България. С този документ може да работите спокойно навсякъде в чужбина. След като получите преведена диплома, по-принцип нямате нужда от легализация, освен ако работодателя изисква.

Kакво е Еуропас сертификат / Europass sertificate.

Еуропас сертификат може да получите към всяка ваша диплома. Издава го Учебен център, на който са дадени такива права. Europass sertificate е издаден по стандарт на чужди държави и там се описва какви са уменията и какви длъжности може да заемате.

Кои дипломи са валидни, международни и лицензирани.

Преди да започнете курс е необходимо да проверите лиценза на Учебния център в сайта на НАПОО /Национална агенция по образование и обучение/ Всеки Учебен център е лицензиран за точни професии. Добре е да се информирате за кои точно професии имат лиценз, защото в противен случай дипломата ви ще се счита за невалидна. Може да направите проверка и кои центрове имат право да издават Еуропас сертификат. Вашето Удостоверение за професионална квалификация или свидетелство за професионално обучение са с водни знаци от Министерство на образованието и национална агенция по образованието.

Необходима ли е легализация на диплома, за да работите в чужда държава?

Ако работодателя изисква това, то тогава е необходима. Има вариант да не похарчвате 250 лв. за легализация, а от Учебния център да преведат дипломата ви на желания език или стандартно на английски. Преведената диплома, трябва да е с текст подередн както на оригинала. Необходимо е да сложите снимка, съща както на оригинала на български език. важно е най-отдолу да пише "Идентично с оригинала" и печат на учебния център. Чуждиет работодател сравнява оригиналната диплома с превода ви, вижд аи същия печат на фирмата, провеждаща курсове. Това е достатъчно, за да работите спокойно в чужбина.

За повече информация: www.school-europe.com




Гласувай:
0


Вълнообразно



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: courses
Категория: Други
Прочетен: 5711
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930